Hälsningar från Bermuda

I dag landar jag på världens kanske mest avlägsna ö, Bermuda, långt ute i Atlanten och en av de mest otroliga platser som finns. Bermuda är på många sätt en inspirerande ö med ett entreprenörsskap och en vilja att åstadkomma förändring och förbättring som för långt. Till exempel finns stora delar av en internationell återförsäkringsrörelse (som Åland för övrigt en gång förhindrades att bygga upp av det finländska finansministeriet) på plats på Bermuda tack vare långsiktigt, målmedvetet och modigt arbete.


Jag är här för att jobba för International Island Games Association och 2013 års NatWest Island Games som arrangeras på just Bermuda. Läs mer här! Det är första gången öspelen, som de kallas på Åland, korsar Atlanten och blir ytterligare en milstolpe till den framgångssaga som startade 1985 på Isle of Man i Irländska sjön.


Tusentals är de ålänningar vars vyer vidgats, perspektiv förändrats och insikter fördjupats tack vare deltagandet i NatWest Island Games. Idrotten är viktig, vänskapen och konkurrensen med andra öar på andra språk är uppmuntrande och synnerligen utvecklande.


Men mest är jag i dag nyfiken på hur det är med världens kanske mest positiva människa Johnny Barnes, 89-åringen som varje dag, i regn och sol, står vid Bermudas mest trafikerade rondell och hälsar pendlarna god morgon med vinkande och flaxande armar och ett glatt ”I love you all!”


Han fyllde 89 den 23 juni och hyllades rejält.


Men i onsdags förra veckan föll han ihop i sin korsning sedan ena knäet gett vika. Hoppas verkligen allt är okej med Johnny.


Det är inte första gången han hyllas i denna blogg. Läs till exempel här!

När Johnny Barnes fyllde 89 den 23 juni fick han den här fina tavlan. Han har inga som helst planer på att lägga av med sina morgonrutiner. Tvärtom. Hans budskap: ”Världen är svältfödd på kärlek. Vi behöver mer kärlek och alla borde leva tillsammans som en enda lycklig familj. Bermuda är en vacker plats och den borde göra oss alla lyckliga”.

Kommentarer

Populära inlägg