ALLA ska hyllas

Nordkorea har vi inte pratat så mycket om i denna blogg. I dag är det dags. Det är nämligen exakt arton år sedan Kim Il Sung dog i Pyongyang. Denna hedersman var kanske inte så mycket för det där med demokrati, mänskliga rättigheter och likabehandling men det struntar vi i, en dag som denna. För världen förlorade en förmåga vi varken förr eller senare sett motsvarigheten till. Hans son Kim Jong Il och sonson Kim Jong-Un har visserligen försökt men det kan finnas bara ett original, och det är Republikens evige president, vilket Kim Il Sung naturligtvis fortfarande är.


Skälen till att vi minns honom med saknad är många. Till exempel.


• Första gången han spelade golf gick han runt artonhålsbanan på sjuttio slag utan att någonsin ha hållit i en golfklubba! Hur många fixar det?
• När han var på statsbesök i Kina simmade han över Yangtzefloden på bara drygt en timme. Vilka sjuttioåringar gör om det?


Han blev dessutom pappa till Kim Jong Il som överträffade precis allt vad fadern gjort!


• Han lärde sig gå när han var tre veckor gammal.
• Han var också golfare och slog en gång elva hole-in-one i följd på sin allra första golfrunda!
• Han flög med stor skicklighet stridsflygplan när han inte regisserade filmer.
• Han skrev minst sex operor och hade 160 i IQ.
• Som poet har världen fortfarande inte sett hans överman, knappast i schack heller.


Och så vidare. Vi i vår del av världen fattar att det där inte alls stämmer. Det är bara ljug alltihop och något som är ämnat att upprätthålla nån slags oövervinnerlighet inom landets gränser. Men folk är olika och är det så att nordkoreanerna verkligen inte vill ha det som man har det är jag säker på att folkets styrka till sist kastar ut männen, myterna och lögnerna ur palatsen.


Under tiden kan vi fortsätta och bygga vårt eget lilla samhälle på våra kristna grundvalar. Den tron bottnar som bekant i en man som kunde gå på vatten, göra sjuka friska, föda ett folk med några fiskar och lite bröd och som på den tredje dagen återuppstod från de döda. Fast de myterna ifrågasätter ingen.


Trevlig söndag.

LIKA SOM BÄR?

Gick på vatten?
Slog hole-in-one?

Kommentarer

Populära inlägg