Grattis månen, i dag hände det

Hade vi skrivit 1969 denna dag, den 21 juli, hade det inte varit kräftpremiären som varit viktigast. Inte hade vi heller suckat över sommaren som aldrig kom eller undrat hur i hela fridens namn det gick till när DJ:s blev lika stora och större än artisterna själva.

Hade det varit 1969 hade vi suttit med öronen tätt intill radioapparaterna och där kunnat lyssna till den repiga rösten av Neil Armstrong som innan han tog steget ner på månens yta i en väl intränad fras slog fast att det är ett litet steg för honom men ett jättekliv för mänskligheten.


Jepp, i dag är det exakt fyrtiotre år sedan som människan landsteg på månen och sedan flög hem igen. Det var resultatet av en kapplöpning mellan stormakterna USA och dåtida Sovjetunionen som vi inte sett maken till efter det. Sådant kan jag tycka är imponerande på gränsen till obegripligt. Lustigt nog har denna färd inte upprepats särskilt många gånger. Sammanlagt är det bara tolv män som stått på månen. Och det är klart, det finns väl i ärlighetens namn inte särskilt mycket att se där. Det händer ju betydligt mer på vår egen jord!

Neil Armstrong vecklar ut den amerikanska flaggan efter att ha flugit med den till månen. I dag för fyrtiotre år sedan.
Rebecca & Fiona  heter dessa två som reser runt och fyller folkparker och festivaler med skrikande, dansande, ylande lyssnare. Och anamma vad lite jag begriper av det. De spelar nämligen andras skivor. De är DJ:s som gjort DJ-andet till stor konst. Det är mer än min fattningsförmåga kan greppa. Fast det var bra tryck, mycket ljud, och om ni ser mig i dag MÅSTE NI TALA GANSKA HÖGT.
Det här begriper jag mig på. Dur-rackarna spelade så det stod härliga till på Sjökvarteret i går. De har utvecklat en egen stil som bär långt och kastar sig mellan ryskt, svenskt, åländskt och gudvetvad. Bra låter det i alla fall.

Kommentarer

  1. Jag satt i en källare på Kaptensgatan, det var mitt i natten, eller mer tidig morgon kanske. Örat mot radion. Sedan blev det Doors' "Waiting for the Sun" DJ-Tom :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg