Vi sitter i samma båt...


Lagtinget i går ramlade rätt ner i gnälldiket. Till på köpet dagen efter att den åländska budgeten för 2013 blev offentlig. Alltså den budget som tömmer utjämningsfonden och tydligare än någonsin visar att pengarna är slut, festen är över. Vi gör av med i runda slängar tio till femton miljoner euro mer än vi får in. Man kunde alltså ha trott att åtminstone de flesta borde ha fattat vinken. Åland måste spara på sina utgifter. Besparingar kan inte ske utan att folk får det sämre. Det blir inte mycket sämre men lite. Det går bara inte på något annat sätt. Men den insikten var inte direkt glasklar i gårdagens debatt. Tyvärr. Nåja, hoppas på bättring i fortsättningen. Alla har rätt till en dålig dag.

Det var helt fantastiskt, men tydligen fanns en tecknare på plats i lagtingshuset! På bilden ser man den åländska oppositionen till höger och vi i regeringsblocket till vänster.

Och här kom det en liten bild på hur debatten ibland kan te sig från sidan.

Kommentarer

  1. Och varför är Roger Nordlund rätt person som finansminister? Har int hann haft så många år med tunga poster (kulturminster 1992-1995, finansminster 1995-1999, lantråd 1999-2007, talman 2007-2011) att det är bevisat att han inte är karl nog att sköta och ansvara landskapets ekonomi? Varför tog han inte tag i skärgårdstrafiken till exempel år 2002?
    JP - bli finansminster nu!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg