Nej, ingen vanlig måndag

God morgon och välkommen till en ny spännande vecka. Eller spännande och spännande. Det kommer i stort sett bara an på dig själv. Vill du det ska bli en bra vecka blir det det. Om du suckar och konstaterar att ”jaha, då var den här dagen förstörd också” när du stiger upp är det inte mycket jag kan göra åt det. Annat än att påminna om att vi i dag firar två saker av stor betydelse.

I dag är det nämligen, trumpetfanfar, den internationella toalettdagen. Jag ber dig alltså att göra den lilla uppoffringen att besöka ett så kallat etablissemang i dag och lämna det i samma skick som när du kom. Skulle alla i hela världen göra mot toaletterna vad man vill att toaletterna ska göra för en, hade vi inget tjafs om ringarna ska vara uppfällda eller inte och om några stänk på kanten. Till alla toaletter i hela världen… We Salute You! Och eftersom jag ändå håller på vill jag slå fast en sak en gång för alla. Män kissar stående av det enkla skälet att de kan det. Vägra sätt er ner. (Skämt åsido. Denna dag firas på riktigt för att man ska minnas alla de människor på vår jord, de flesta faktiskt, som lever helt utan toaletter och annars värdig hygien.)

Och när vi ändå pratar karlar vill jag också påminna om att vi i dag också firar den internationella mansdagen. Om det är en händelse som ser ut som en tanke (att den sammanfaller med toalettdagen) eller tvärtom vill jag låta vara osagt. Jag tänker dock fira som en riktig karl. På följande sätt:

Uppstigning: 06:00, hundpromenad.
Frukost: 06:45. Bacon och ägg.
Mötesdagen börjar 08.00 och pågår sedan kan man säga helt utan uppehåll till 22:30 eller så länge som stadens infrastrukturnämnd hålls vaken. Däremellan måste det bli tid för mat och prat, tyvärr mer av det senare än det förra. Nåja. Budgetdebatten i Ålands lagting börjar 13.00. Välkommen och lyssna!

Män, förenen eder i dessa två samtidiga högtidsdagar. Because we’re worth it! Här måste tilläggas att denna dag firas med pompa och ståt i Sverige och ett antal andra länder men inte i Finland. Därför får vi alltså göra lite hur vi vill och vi väljer såklart att slå klackarna i taket. Ingen dag är för liten för att firas.

Ha en fin arbetsvecka!

En toalettstol i så kallat standardutförande utan extra lulllull. Människans allra bästa vän vid definierade tillfällen.
Nej, män ska pinka stående. Glöm allt annat.
Den internationella toalettdagen infördes för att man ska ägna en tanke åt dem som inte har det som vi. Så var det gjort.
Toalett med extra allt.

Kommentarer

Populära inlägg