Tack och lycka till, Pekka

I dag tar en era slut när IFK i årets sista ligamatch tar emot VPS från Vasa på Wiklöf Holding Arena. Tränaren Pekka Lyyski, 62, är mannen som med en vilja av rostfritt stål och en förmåga att se möjligheter där andra räds problem fört sitt IFK Mariehamn från divison två till högsta ligan och ett guld i cupen. Om denna resa har jag skrivit flera gånger, till exempel i boken Ålands Idrott. Du hittar intervjun och andra länkar här. Det du behöver vet inför själva matchen har professorn och IFK-supportern Göran Djupsund skrivit mer om här.
Den här tavlan fick Pekka Lyyski till skänks av IFK i dag. Världsklass som allt annat som Jonas Wilén tar sig för.
Det är en sista ligaomgång som har allt. Det är oklart vem som vinner och det är oklart vem som faller ur. Så ska det vara. Tävling är tävling och då borde ingenting vara förutbestämt.

Det finns för övrigt några särskilda skäl till att en seger mot VPS skulle sitta särdeles bra i dag. Till exempel efter det som hände i fjol...

Så här gick förresten den matchen till.

Här är några andra minnen från fjolårets säsong.

Matchen börjar 13.00 i dag. Kom med och se spännande fotboll och säga tack och adjö och lycka till till Pekka Lyyski som gjorde allt detta möjligt.Den här bilden tog jag i går då Pekka Lyyski ledde sin sista träning med IFK:s ligalag på Wiklöf Holding Arena. ”Om det känns vemodigt. Nä, inte alls. Allt har sin tid och nu ska det hända något annat.”

Kommentarer

Populära inlägg