Om kampen för måltiden

I dag är det World Food Day över hela världen. Det är en av dessa dagar som behövs för att påminna oss som lever i den bästa av världar att alla inte gör det. Alltför många måste lägga sig hungriga och leva i ständig ovisshet om när nästa måltid serveras. Så var det en gång i tiden också på Åland. För några hundra år sedan gick tillvaron ut på att försäkra sig om maten på bordet. I dag har vi helt andra problem som ibland är konstruerade och jämförelsevis väldigt futtiga.

I dag fyller FAO (FN:s jordbruks- och livsmedelsorganisation) sjuttio år och World Food Day lyfter fram sociala skyddsnät och jordbruk och hur den onda cirkeln av fattigdom på landsbygden kan brytas.

På Åland lever vi bokstavligen i världens bästa vardag och ska såklart njuta av den. Men vi är också människor precis på samma vis som de som tvingas lägga sig hungriga om kvällarna. Av det enkla skälet ska vi hjälpa till där vi kan och göra tillvaron bättre för några. För det är alltid rejälare att göra något än inget. Det hade också de ålänningar som skapade förutsättningar för dagens självstyrelse tyckt. Ha en fin helg.

Den här annonsen satte vi in i dag för att påminna om en av världens viktigaste men inte så uppmärksammade dagar. 
Så här ser den FN-logga ut som tydliggör World Food Day.

Kommentarer

Populära inlägg