Bildextra från sista dagen

I dag är det valdag på Åland – en av alla dessa definierande dagar. Det ska avgöras vem som ställer sig på kommandobryggan i lagting och landskapsregering de kommande fyra åren. Vem det än blir är utmaningar, större än vanligt, att vänta. Det ska bestämmas vilka investeringar som ska prioriteras före andra och mycket annat. Och framför allt ska det skapas framtidstro, helst samtidigt. Kring detta har vi bland annat debatterat inför de som på riktigt berörs. Ungdomarna.

Men det arbetet börjar i morgon.

I går var sista dagen då partierna som vill bestämma for runt i varje åländsk knut och samlade röster. Jag vet, ty jag var där. Så här kan därför dagen före dagen (och lite annat) se ut i bilder!

Till sist. Gå och rösta. Välj vem du vill men välj inte att låta bli –det förlorar vi alla på. Ha en fin söndag.
En morgonpromenad är obligatorisk. Ett lysande exempel på #världensbästavardag är lyktstolpen på Klinten. Den andas kreativitet och jävlaranamma – precis som dvärgpudeln Nova.
Sjöfarten är Ålands viktigaste bransch och dras alltjämt med utmaningar vilket Hoburgen som ligger upplagd i Västerhamn är ett bevis på. Här är dock viktigt att minnas. De flesta åländska fartyg är i full drift och mer därtill! 
Till och med nu, när hösten står för dörren, ligger de fina båtarna på rad i Mariehamn. 
Inget definierar Mariehamn som Pommern. Hon har flutit i etthundratolv år och måste så småningom tas om hand på ett annat sätt. Det arbetet pågår som bäst.
Esplanaden och de tusen lindarna sätter fart på tankar och gynnar kreativiteten. 
Vårt glada och flitiga Centergäng i Mariehamn på besök till Katapult och Ungdomslotsarna. Från vänster Böge Holmberg, Jenny Schuhmeister, Anna Holmström, Carina Eriksson, Jonas Sommarhed,  Annika Hambrudd och Erica Sjöström. Det är människor som ägnar sig åt att bygga #världensbästavardag på Åland. 
Under tiden försöker vi också synas på norra Åland i allmänhet och Knallen i synnerhet.  Fast att vi bara jobbar för norra Åland stämmer egentligen inte. Vi jobbar för hela Åland, alltid.
En av alla våra partimedlemmar är Dennis Björk som ser till att vi  i partiet aldrig någonsin får slappna av när det gäller tillgänglighetsfrågor. Här är han på plats i sin avancerade elcykel/stol/grej på Torggatan och försäkrar sig om att alla verkligen kan vara med. 
Färden under gårdagen gick också via SteelFM som på ett mycket kreativt och nyskapande vis tillsammans med Nya Åland ordnat öppet hus dagen för dagen. På plats när jag kom fanns bland annat från vänster Mikael Stjärnfelt, Regina Lindblom, Jill Fredrickson, Tony Asumaa, Roger Nordlund, Viveka Eriksson och Donny Isaksson.
Sedan blev det en debatt mellan mig själv och Isac Boman under ledning av Peter ”Boutros” Grönholm (Stell FM) Och Nina Smeds (Nya Åland). 
På Mattssons i Godby var det full fart och många åsikter i farten... 
...liksom på Knallen i Sund. Från vänster Anita Husell-Karlström, Jan-Erik Berglund, Jan Salmén, Veronica Thörnroos och Fredrik Lindeman.
På vägen tillbaka till Mariehamn möttes jag av glada centerpartister som vinkade och hade sig. Det var Jan Salmén, Anita Husell-Karlström och Veronica Thörnroos...
...som visste berätta att det passerat tvåhundrafemtionio bilar på bara en timme. Norra Åland lever och växer!

Kommentarer

Populära inlägg