Mats Löfström är framtiden

När det gäller val är det som det som det mesta annat här i livet. Det är viktigare att blicka framåt än bakåt. Därför är vindrutan större än backspegeln på bilar osv.

I morgon väljer vi Ålands ledamot till Finlands riksdag och vi måste därför ställa oss frågan: hur vill vi ha det i framtiden? Det står mycket på spel. Centern i Finland leder överlägset opinionundersökningarna och kommer med stor sannolikhet att bilda nästa regering. Det betyder att nästa statsminister heter Juha Sipilä (en vän till Mats Löfström) och att en av dennes närmaste män heter Olli Rehn (som var till Åland för någon vecka sedan). Nu bildar inget parti egen regering, för sådant behövs fler. Det kan bli Sannfinländarna och det kan bli socialdemokraterna och det kan bli samlingspartiet och, antagligen, Svenska folkpartiet. 

I alla dessa kretsar har Mats Löfström vänner. Dessa har han skaffat med hjälp av sin personlighet, sociala talang, kunskap och oräddhet. Jag ser mycket i Mats Löfström som jag gärna vill se i hela Åland och alla ålänningar.
Vi ska vara pragmatiska men inte viljelösa. 
Vi ska vara bestämda men inte oresonliga. 
Vi ska vara generösa men inte låta oss utnyttjas. 
Klarar vi det klarar vi framtidens utmaningar.
Åland befinner sig i ett kämpigt läge och det är viktigare än någonsin att ta ny energi in i riksdagen. Vi håller på med en revision av vår självstyrelselag. Det jobbet kräver uthållighet och stor fingertoppsskänsla. Mats Löfström har gott om sådant. Vårt ekonomiska system är skört och borde stärkas. Det är svåra frågor som kräver god människokännedom och ett vinnande sätt.
Sedan den där decembermorgonen i fjol då vi träffades vid mitt frukostbord för att prata framtiden och den stundande valkampanjen har jag följt Mats Löfström nära. Han har med gärningar visat vad han går för. Han har i debatter varit outstanding i förhållande till de övriga. Med genuin nyfikenhet har han tagit sig an frågor, han har svarat och kommenterat och visat intresse och varit den entusiast vi behöver mer av i det politiska ledarskapet. Samhällen byggs av optimister.
Åland har i morgon chansen att säga ja till framtiden i form av Mats Löfström. Det är det som valet handlar om, hur vi ska stärka Ålands plats i Finland, i Norden och i Europa. Svaret på den frågan är just nu – Mats Löfström, nummer 4.

Ha en fin lördag och passa på att träffa kandidaten IRL på Maxinge eller vid Mattssons i Godby!


Med Mats Löfström i riksdagen försäkrar vi oss om en stark, klar röst och en ledamot som lyser av energi och framtidstro. Det är Åland värt!
Många ålänningar har redan insett nödvändigheten av nya krafter i Helsingfors. Kom förbi Maxinge eller Mattssons i dag och se med egna ögon.
Energisk, erfaren och jordnära är tre egenskaper som hjälper till i arbetet med att stärka Åland.

Kommentarer

Populära inlägg