Ge bort en bok i dag

I dag är det en dag som är lätt att hylla. Läs en bok. Du blir klokare, mer harmonisk och kanske får skratta. Mer behövs oftast inte för att en dag ska anses vara okej. Världsbokdagen är en av alla dessa temadagar som startades år 1995 av Unesco och infaller 23 april varje år – samma dag som jag har namnsdag!

Detta tackar jag för och minns med värme de större bokprojekt jag varit inblandad i. Gryningspyromanen, Ålands Idrott och den stora boken om åländsk vårjakt.

Idén kommer ursprungligen från Katalonien i Spanien där man sedan 1900-talets början firat skyddshelgonet Sankt Görans dag den 23 april, genom att ge en bok i gåva till dem man tycker om och få en ros tillbaka.

Kolla i din hylla och skänk bort en bok till någon du tror behöver den bättre!
Fira Världsbokdagen och ge bort en bok till någon du tycker om.

-Vad gäller Världsbokdagen den 23 april är det helt enkelt så att många författare antingen fötts eller dött på den dagen, berättar Kerstin Lundman, biträdande generalsekreterare på svenska Unescorådet.Oftast är ett medlemsland vid Unescos generalkonferens som föreslår att något ska uppmärksammas en specifik dag. Men det finns andra, mer guerillaaktiga sätt att uppmärksamma sin dag.

Kommentarer

Populära inlägg