Ses vid brasan i kväll!

Valborgsmässoafton är här och snart också våren. Än har inte den där allting omslutande vårvärmen infunnit sig men härda ut, årets vinter är över!

På Notudden i Mariehamn träffas mariehamnare och andra ålänningar för att elda ut det gamla och sjunga in det nya. Vi har Ålands största majbrasa, en specialinrättad brandkårs- och byalagskår under ledning av Anders Laine samt heta grillar och trevliga människor. Tag bara med lite korv och något att dricka.

Arrangören är Kasberget-Apalängens byalag vilket kanske är stadens allra sista byalag. Det är vi stolta över men tycker inte det är så värst dramatiskt det vi gör. Vi ordnar två fester per år – en på Valborgsmässoafton och en på Midsommarafton. Det gör vi av det enklaste av skäl – för att vi tycker om folk och gemenskap.

I år är vi ändå lite extra stolta sedan vårt lilla byalag i höstas prisades på självaste Svenska dagen av självaste Svenska kulturfonden i Finland med motiveringen:
”I en tid när allt färre föreningar finner människor som engagerar sig i iordningsställandet av midsommarstång och majbrasa, samtidigt som samhället nedprioriterar dessa traditionella svenska familjefester, utgör Kasberget-Apalängens byalag ett lysande undantag genom att ordna program för mariehamnarna och övriga besökare. Byalaget har med små medel lyckats skapa en välkomnande, inkluderande och generationsöverskridande mötesplats under mången minnesvärd valborgsmässo- och midsommarafton.”
Tycker du detta låter skoj! Tag dig ner till vår lilla udde intill Svibyviken, du kommer inte att bli besviken. Klockan 19.00 drar vi i gång!
Fjolårets brasa i all sin prakt. Har inte mätt i år men tror den är större än någonsin! Snällt av Strandnäs FBK att vara på plats.
Så här bjöd vi in grannskapet till årets majbrasa.

Kommentarer

Populära inlägg