Tårtkalas och volleyderby

Jag fyller femtio år på lördag den 17 januari och firar med öppet hus för precis alla mellan klockan 14 och 17 i Vikingahallen. Ni som läser detta och era vänner är varmt välkomna! Det bjuds på nostalgivolley och tårtkalas.

Med den inledningen ber jag att få backa bandet till åren 1990 och 1991. Jag var på den tiden spelande tränare i Jomala IK. Vi lirade i volleybollens division fyra tillsammans med lokalkonkurrenten IFK Mariehamn. Våra möten var extremt prestigefyllda och lockade stor publik. De två åländska lagen dominerade den finländska serien och gjorde allt för att förgöra varandra. Under den här säsongen vann IFK det första mötet och vi i JIK-volley det andra. JIK vann till sist serien efter en thrillerbetonad spurt och steg till trean. Det var början på några framgångsrika år som ledde ända fram till division ett-kval år 1995, längre än något annat svenskspråkigt lag nått i Finland!

Nu är det dags för den avgörande och sista drabbningen mellan de lokala konkurrenterna! Lördagen den 17 januari kl 14.00 i Vikingahallen ställs IFK och JIK mot varandra igen för ett avgörande och sista lokalderby. Spelarna är samma, vinnarskallarna sitter kvar men de fysiska förutsättningarna i övrigt har kanske förändrats något…

Efter matchen som tar (högst) en timme bjuds det på kaffe och läsk och tårta i hallens cafeteria. Ni är alla hjärtligt välkomna!

Tag gärna med er hejaklacksutrustning, den som hörs mest vinner som bekant oftast! Jag hoppas också folk vill berätta om matchen på social medier.

Använd hashtaggen: #jp1965


PS

Volleybollen har genom åren gett mig oerhört mycket vilket jag här tackar för i ord och bild. I fjol våras tog jag upp sporten på nytt efter en paus på i runda slängar femton år... Det var till exempel mycket enklare i fysisk mening att vara Tournament Director för Paf Open. Fast också ett stort ansvar...

Bra gjort grabbar! Grundläggande i varje volleybollag är lagkänslan och vikten av att alltid ställa upp och aldrig svika. Dessa spelare kommer med i Vikingahallen på lördag!
Från vänster Robert Karlgren, Marcus Påvals och Nicklas Wikblom i färd med att anfalla. På lördag händer det igen! 
Passaren Sebastian Sjölund lägegr upp bollen till Nicklas Wikblom som med sina imponerande stora händer dunkar ner den i bollen. Ser det likadant ut på lördag? 
Sebastian Sjölund och Nicklas Wikblom visar hur ett block ska se ut. Skymmer blocket solen även på lördag? 
Hög, högre, JIK:s block. Med tanke på att nätet ligger 243 centimeter högt var det inget fel på spänsten. Det kan se lite annorlunda ut på lördag. 
Här har tydligen något gått bra för undertecknad. Till vänster en förvånad passare Arne Rauttu och till höger Sebastian Sjölund. Själv kanske jag inte slår lika hårt som förr, men jag jublar desto högre! Särskilt på lördag. (Den här bilden år från öspelen på Färöarna år 1989 och matchen slutade inte alls särskilt bra...) 
Om jag uttrycker mig lite försiktigt så kan man säga att om den inre bilden fortfarande ser ut så här (i min egen skalle) är verkligheten lite tuffare. Fast på lördag, då!

Kommentarer

Populära inlägg