Bakverk och framsteg

Så småningom är det dags att helt släppa taget om fjolåret och blicka framåt igen. Men inte riktigt än. Häng med på ytterligare några minnen från fjolåret! Själv trotsar jag sturm und drang och tar mig med arbetshästen Rosella till Sverige över dagen. 
Den åländska skördefesten hör till årets absoluta höjdpunkter. Det är folkligt och festligt och trångt och vänligt. 
Mitt i allt blev man bagare också! Överraska dig själv eller nån du känner, här är receptet som slår knock på alla.
Så här fin ser man ut när den första snön kommer samtidigt som viltet uteblir och skogen är tystare än någonsin. Fast sedan blev det bättre! 
Folkhögskolan var målet för en dag i fortbildningens tecken. Mycket lärorikt och framtidsinriktat.
På väg till DFS höstfest med nästan självknuten fluga.
På DFS-tillställningen fanns också Robert Mann, hedersmannen och skotten som efter fyrtioett år på Åland nu återvänder till sitt Skottland. Han tilldelades Tipsligans Respektpris i somras med följande motivering: ”Robert Mann är skotten som för 41 år sedan anlände som en stormvind till Åland och IFK Mariehamn. Robbie som han kallas av alla har under sina år varit en outsinlig källa till entusiasm, kamratskap och det ordningssinne som krävs för att idrottsupplevelsen ska bli genuin för såväl spelare som supportrar och alla andra. Med sina rötter i den internationella idrottsvärlden har Robbie Mann varit med och byggt IFK Mariehamn till ett klubblag som gått från divison två till Veikkausliiga. Robbie Mann har också lämnat avtryck inom föreningens tidigare så populära bingorörelse, han har varit speaker på hemmamatcherna, han sitetr i Ålands fotbollförbund, han har varit ordförande i Åland Island Games Association, Ålands bowlingförbund och mycket annat. Robbie Mann väljer i samband med sin pensionering från Mariehamns stad att lämna Åland och Mariehamn för en tillvaro i sitt skotska hemland. Robbie kommer att bli djupt saknad och det är med vemod vi önskar honom all lycka och framgång i hans fortsatta liv. Tack för allt och på återseende!” Jag har jobbat mycket tillsammans med Robbie och kan bara instämma i alla lovord. På återseende!
Hoburgen i Västerhamn är fartyget som legat stilla alldeles för länge. Jag skrev några rader om henne till Sjöfartstidningens Ålandsblogg. 
Kompisen Johan Nordberg fick en makalös manick! Även den finns på Ålandsbloggen.
En dag i höstas tillbringade jag med kompisarna och kökarborna Ingmar Nordlund och Jan-Erik Dahlgren. Det blev en text som finns att läsa i den nyligen utkomna och unika boken om den åländska vårjakten.

Kommentarer

Populära inlägg