Ålandslimpa i ny förpackning

Hade i går nöjet att provsmaka en splitterny produkt i form av Ålandslimpan som är en nyhet från Birka Skärgårdsbröd på Kökar. Det är en mindre limpa av samma karaktär som det klassiska svartbrödet men enklare att hantera. Smaken är minst lika god! Konsistensen är mjuk men ändå fast och smaken söt men ändå frisk. Kort sagt traditionellt och innovativt samtidigt. Birka Skärgårdsbröd har, såvitt jag kan bedöma, lyckats förpacka en del av skärgårdssjälen och göra det till en produkt som borde tilltala tätorterna och de stora marknaderna.

Skärgården är på många vis den åländska hjärtstocken vars verklighet inte liknar något annat. Jag är djupt imponerad över makarna Casper och Susanna Mickwitz som bestämt sig för att driva sitt bageri från kärnan av Karlby med allt vad utmaningar som följer med det.

Den första provsmakningen av Ålandslimpan i går ägde rum med ÅCA:s eget smör, Ålands Specialost samt ett glas av den åländska surmjölk som gör livet mer levande. Bättre än så finns det inte mycket som är, upplevelsen är helt klart i höjd med lutfisk på gammalt vis!

I dag är det onsdag och i kväll sker den stora julgransinsamlingen. Ses i julgranssvängen!


Gott bröd i snygg förpackning! Håll utkik efter detta när det når butikshyllorna inom kort. Smaken är rejäl och busig samtidigt, precis som ett åländskt bröd ska vara.

Kommentarer

Populära inlägg