Viktig kampanj för mjölken

ÅCA tvingas sänka priset på mjölken de köper från sina leverantörer. Det sker som en följd av bland annat den ryska bojkotten av västliga varor. Beskedet är tufft för de verksamma mjölkbönderna på Åland som redan drabbats av olika, men nödvändiga, inbesparingar.

Det är inte bara här detta har hänt. Samma sak inträffar även i Sverige och i Finland. Branschen är under extremt hårt tryck och borde egentligen ta mer betalt för sina produkter, inte mindre. Då är det befriande att se vad som händer i Sverige där olika handlare börjat lägga på en krona (10 cent) per förpackning svensk mjölk. Skälet är enkelt och handlar om att skapa förutsättningar för de svenska mjölkbönderna. 

Detta borde även ske i lokal tappning på Åland. Klar marknadsledare är antagligen Mathias Eriksson som nu har världens läge att, tillsammans med ÅCA, profilera sig som lokalsamhällets vän. Gör en kampanj där det är fritt fram för alla konsumenter att köpa den lokala mjölken, fast lite dyrare än vanligt. Vore intressant att se hur mycket folk är beredda att betala för den åländska mjölken.

Själv hyser jag inga tvivel om att eget är bäst, särskilt surmjölken!

Vore du beredd att betala lite till för att behålla åländsk mjölk?

Kommentarer

Populära inlägg