Centern tar hand om granen

Den stora julgransinsamlingen i Mariehamn äger rum onsdagen den 14 januari, dagen efter Tjugondag Knut. Liksom i fjol rycker partiet Åländsk Center in och tar hand om de gamla granarna som senare förvandlas till flis. Vi vill med detta visa glädjen i att hjälpa varandra och nyttan vi kan åstadkomma tillsammans med gemensamma krafter. Vi arbetar för hela Åland där alla är lika betydelsefulla.

Förutom i Mariehamn kommer vi även till Kalmarnäs och Solberget och till Godby för att hämta era granar. OBS! Bor du vid en återvändsgränd underlättar det mycket om du kan dra ut granen till närmaste korsning. Tack på förhand.

Klockan klämtar för årets julgranar. Onsdagen den 14 januari kommer vi och hämtar dem från era gårdar i Mariehamn, på Solberget och Kalmarnäs.
Jag vill såklart inte vara den som är den men nog börjar det bli ganska många röda dagar denna jul- och nyårshelg. I morgon är det dags för den sista, Trettondagen, vilket gör att vi i dag firar Trettondagsafton. Dessutom är det förre spanska kungen Juan Carlos födelsedag vilket såklart är viktigt, fast mest för honom själv. Numera är det ju sonen Felipe som bestämmer i Spanien.

Trettondagsafton är en av de helgkvällar jag inte riktigt blivit du och broder med. Fattar inte grejen med att efter all mat och vila som varit i elfte timmen ta nya tag och äta sig proppmätt ytterligare en gång. Fast låt inte mina dubier hindra er, kör på bara! Huvudsaken ni är snälla mot varandra.

Ha en fin kväll, vila ut rejält i morgon för på onsdag är det all systems alert igen!

Trettondagsafton är fest på fler ställen än bara på Åland. I Sydeuropa inleds rentav flera dagars partajande med denna dag.Kommentarer

Populära inlägg