Hej 2015, kul att ses!

Hej din lilla krabat, alltså år 2015. Vill bara göra en sak väldigt klart för dig. Kom inte här och tro att du är nåt. Sitt tyst, ta det lugnt och invänta order så ska allt gå bra. Kanske.

Detta år som vi nu startar är högintressant. Vi ska först och främst välja en åländsk riksdagskandidat där jag sätter förnyelse före det gamla och väljer Mats Löfström. Vi har också ett kommunal- och lagtingsval som på många sätt skapar grunden för framtidens Åland. Från mitt eget partis sida känner vi medgång och framtidstro. Vår samhällsekonomi är inte perfekt men den är obelånad och vi har fortfarande makten över pengarna, mycket tack vare klokt hushållande från Roger Nordlund. Kring detta talade jag i höstens budgetdebatt.

Vi ska nu ta sikte på det stora och låte det lilla sköta sig självt. I det stora ingår att fortsättningsvis se till att de åländska skolorna är världens bästa, att sjukvården skapar den nödvändiga tryggheten och att infrastrukturen ser till att elektriciteten, vattnet och avloppet fungerar. Det är basen för hela vår tillvaro medan resten är guldkant.

Mer konkret vill jag för mitt eget och hela Ålands bästa att:

Mariehamns stad slipper alla ruckelromantiker och på allvar kan börja bygga på höjden.

Alla byggprojekt som startats kan fullföljas. Det handlar till exempel om PAF:s nybygge, den landbaserade fiskodlingen i Eckerö, alla de nya bostadshusen i Mariehamn, Postens nya terminal, Övernäs högstadieskola och mycket mer. Byggen skapar framtidstro.

Att IFK under sin elfte säsong i högsta ligan tar medalj! Här är några ord från fjolårets drabbningar.

Att den 17 januari blir en lyckad dag! Kom gärna med och fira till Vikingahallen. Vi börjar klockan 14.00 med en drabbning i sann Rocky-anda!


Att NatWest Island Games på Jersey i sommar motsvarar och gärna överträffar de högt ställda förväntningarna som bland annat The Independent målat upp!

Att folk får vara friska och glada och gärna att fred på jorden kan återupprättas.

Jepp, det var det mesta det.

Ha ett fint år 2015!Gott nytt år 2015! Du är unikt, vackert, oprövat och därmed fullständigt oförutsägbart. Tack och lov! Nu kör vi.

Kommentarer

Populära inlägg