Team Åland behöver dig

I jakten på att hitta rätt krävs det mycket galenskap. Därför var det väldigt inspirerande att sitta med på den kreativa verkstad som Team Åland ordnade tidigare i januari i Alandica.

Över etthundrafyrtio hjärnor kom från hela Åland till eventet för att bolla idéer, hitta på saker och tänka de där tankarna man vanligen tvingar bort eftersom arbete tar all vaken tid. Under fyra timmar satt vi och lyssnade (en liten stund) till Teo Härén som pratade om hur kreativitet fungerar och hur vi kan göra världens (kanske) bästa samhälle ännu bättre. Vad kan vi göra i dag för att vi år 2025 ska kunna blicka tillbaka och säga att det var där det började?

Själv var jag med år 2000 då projektet WheelIT genomfördes ombord på ett kryssningsfartyg mellan Mariehamn och Stockholm och tillbaka. Det resulterade i en mängd olika IT-satningar som vi i dag ska vara glada för. Till exempel kvarteret Itiden är ett resultat av den satsningen.

Team Åland kan bli samma sak – en nystart för hela Åland och dess lilla men anpassningsbara näringsliv. Här finns kapital och här finns idéer. Därför är det nödvändigt och uppfriskande att genomföra projekt som detta med betoning på att ha skoj och utveckla det än så länge otänkta. Med ledstjärnan ”allt kan bli dubbelt bättre” (Teo Härén) satt vi sedan och vilt bollade tankar och förslag kring vad Åland kan och borde göra. Resultatet av den brainstormingen kan man läsa här.

Saknar du något? Skicka in ditt eget förslag till den här adressen senast den 28 februari!

Sida vid sida, tillsammans hjälps de åt!
Teo Härén berättade om hur kreativitet fungerar.
Albert Einstein var inte bara smartare än alla andra. Han hade roligt också!
Så här kan det till exempel se ut.
Den här bilden togs i samband med det stora WheelIT-projektet år 2000 som satte igång mycket av det vi i dag kan skörda från.

Kommentarer

Populära inlägg