Åland och sjöfarten

Åland är ett med den sjöfart som från början skapade allt det vi i dag drar nytta av. Tack vare shippingens första risktagare och entreprenörer byggdes PAF, Ålandsbanken, Carus, Alandia Engineering och mycket annat upp. I dag är sjöfarten annorlunda och drivs framåt av Lundqvistrederierna och Godby Shipping medan övriga undrar vad som egentligen hände. 

Kring detta finns det mycket att säga och skriva och precis i dagarna kom en rapport från ÅSUB som gör ett försök att analysera läget som det är. Jag lyfte den på Sjöfartstidningens hemsida.

Det är möjligen givande på olika vis men i slutet av dagen finns det bara en sak som gäller. Att vara beredd att arbeta tillräckligt hårt för att skapa en bättre framtid för sig själv och för alla andra? Så var det förr och så är det i dag.

Pommern sådan hon såg ut i går på morgonen i Mariehamn. Ombord på detta fartyg fanns inte alternativet att somna om och chilla lite. Här gällde det hårda arbetet och de raka puckarna. Gustaf Erikson hade aldrig lyckats utan sina mannar och sina tydliga instruktioner. Och trots de, gick det ibland på skit.

Kommentarer

Populära inlägg