Bildextra från prinsbesöket

Nej, det räckte inte med rapporten i går. När Storbritanniens typ nionde mäktigaste regent kommer till Åland behövs fler bilder. De här är tagna av Rob Watkins som dessutom kom på den briljanta rubriken: ”Heir today, gone tomorrow”, en klassiskt engelsk ordlek!

Här finns mer att läsa från prinsens första Ålandsbesök. Och missa för allt i världen inte Youtubeklippet på Hole in One längst ner!

Håll till godo och ha en fin helg!


Nedräkningen började. En sak man måste lära sig när det gäller det kungliga protokollet är att tider aldrig är ungefärliga. De är exakta och sällan förhandlingsbara. Här är det typ fem minuter kvar och det syns ju tydligt att detta är en man som är på väg att förlora kontrollen! 
Två åländska rojalister står redo med i vart fall en kamera i högsta hugg. Totte och Sanne var så klart på plats när prins Edward kom till Jomala. 
PAF med vd Anders Ingves, Johanna Backholm, Linda Jansson och Robert Söderdahl berättade om det unika konceptet som utgör PAF och som finansierat så oerhört många idrottsanläggningar och kulturbyggnader på Åland.
”Så bågskytte håller man på med för att träffa sina vänner?” Nä, prins Edward hade mycket roligare humor än så. Han missade ingen som fanns i hallen och hade tid att byta några ord med alla. 
”Okej, man lägger alltså upp bollen här och försöker sikta mot hålet där. No problem.” Prins Edward satte första putten i sitt liv och lär bli svår att ha att göra med den närmaste framtiden. Även prinsar tenderar nämligen bli lite skrytsamma.
”Kan du förklara varför den där killen till höger på bilden hänger med överallt?!” Försökte mig på att vara lite stalker ett tag men fotografen fick bara med halva fejset och knappt det.
Det här är en cool bild och visar hur prinsen håller tal till de åländska idrottarna. Bannern i bakgrunden hade Fredrika Häggblom på Posten gjort och den fick massor av beröm av samtliga inblandade. Till och med prinsen själv viskade i mitt öra:”Beatiful!”
”Om jag har några tips till er inför NatWest Island Games på Jersey? Hmmm... Skulle väl vara att undvika att ha någon framför sig då!” Vet inte om han faktiskt sade så men det hade varit roligt. 
Några av Jickorna som kom till Vikingahallen för att träffa prinsen.
Man in white. Fick frågan om det faktiskt var läge för en ljus kostym i februari. Svaret är enkelt. Det är den officiella öspelskostymen som bärs i alla väder, sommar som vinter. Hade jag själv valt hade det möjligen blivit en något mörkare modell.
Fantastisk gruppbild!
”Hur man servar som en prins? Enkelt, man låter någon annan göra det!” Det var i alla avseenden en upplevelse att se med vilken lätthet prins Edward rörde sig bland alla ungdomar som kom till Vikingahallen. 
Postens vd Henrik Lundberg, Emma Kardell Boström och Mats Polviander bjöds på fika i samband med prinsvisiten... 
...och passade såklart på att ge ut det hittills första kungliga frimärksarket! Prinsen blev överförtjust!
Vikingahallens för dagens två enda squashspelare utgjordes av Chris D’Cruz (till vänster) och min egen son Mille Pettersson 
Eva-Karin Sjögren är en veteran i öspelssammanhang vilket mössan tydligt visar. Man ska inte ha veka nackmuskler för att bära den kepan.

Kommentarer

Populära inlägg