Häng med på squashtävling!

Är du ens det minsta intresserad av squash är du hjärtligt välkommen på turnering till Vikingahallen, Jomala, nu på fredag den 27 februari år 2015 från 15.00 och framåt. Den är öppen för alla och du kommer troligen inte att bli sist eftersom jag är med själv...

Squash hör inte till de stora sporterna på Åland men det finns några entusiaster som fortfarande håller på. Själv var jag aktiv för tjugo år sedan men tog upp sporten (försiktigt) igen senaste höst och tycker det hör till det roligaste man kan ägna sig åt. Inte för att det är enkelt, tvärtom, utan för att det finns något filosofiskt och förunderligt i att stå där och drämma en boll mot en vägg för att den ska komma tillbaka; helst i en position som gör motståndaren ställd.

Squash är en teknikgren bortom det normala. Det spelar ingen roll hur stor, stark eller konditionsstark du är. Möter du en teknisk spelare är du kokt, stekt, körd och friterad. Så brukar det i varje fall sluta för mig.

Reglerna på fredag är enkla. Vi spelar bäst av tre set med så kallad rak poängräkning. Man vinner poäng på alla bollar och den som når elva först vinner. Står båda spelare på tio poäng måste segraren vinna med två poäng.

Sugen? Klart du är. Hör av dig till jorgen.pettersson@aland.net senast på onsdag. Ses!
Yngve Nylund hette den första ÅM-mästaren som slog Christian Holmén i finalen i mitten av 1980-talet. JIK:s squashsektion levde några intensiva år mellan åren 1981 och 1987.
”Väggen är deras bästa vän”, löd rubriken i JIK:s 75-årshistorik där Christer Abrahamsson och Ulf Eklund, till vänster, instruerades av inresta tränare från Helsingfors (vet tyvärr inte namnet på dem).  Lägg märke till klubborna (racketarna) som användes år 1981.   
Ungefär så här ser det ut i dag i squashhallen i Jomala.Kommentarer

Populära inlägg