Professorn vann bucklan

Statsvetaren Göran Djupsund höll för favorittrycket och tog hem den första åländska squashbucklan sedan 1980-talet! Vi var sex män som kom till spel i Vikingahallen i går, några mer förberedda än andra vilket snabbt visade sig i resultatet. Bortförklaringar klär ingen så jag får nöja mig med att konstatera att hade jag bara vunnit några fler bollar så hade jag kanske också vunnit ett set...

Göran Djupsund vann denna fredagseftermiddag. Foto: Sten Schauman.
Tvåa denna dag blev Sven Schauman som regelbundet hållit igång med brodern Sten Schauman som följdriktigt blev trea. Fyran Peter Lindström hörde till pionjärerna inom squashen på Åland och höll trots flera års paus fortfarande god klass, i vart fall efter han kom på att ta bort plasten från handtaget på den nyinköpta racketen... I dag ägnar Pecka mest tid åt curling och skötseln av ett av Ålands finaste sommarmål, Degersand! Femma blev Chris D’Cruz som jag hade hoppats slå men misslyckades varför jag också slutade sexa.

Det blev en intensiv och minnesrik fredagseftermiddag där skratten var många och diskussionerna intressanta. Segraren Djupsund vann förresten inte bara det nya vandringspriset, han förärades också uppdraget att kalla till nästa turnering som sker i höst. Då har även jag för avsikt att vara lite bättre tränad! Som gammal Liverpool-supporter vet man att det inte är den senaste matchen som är viktigast utan nästa säsong...

Göran Djupsund är inte bara vass på squash. Han är dessutom en vass samhällsanalytiker med en dokumenterad förmåga att se runt de hörn som skymmer för andra. Här talade han om varför Europa över tid riskerar falla omkull

Vikingahallen har för övrigt varit platsen för flera fantastiska upplevelser denna vår. Det började med den historiska volleybollmatchen, fortsatte med det stora tårtkalaset och följdes sedan upp av det unika besöket av prins Edward av Storbritannien.

Nu är det lördag och det bjuds på en lång rad begivenheter. Först presskonferens där hela Ålands riksdagskandidat Mats Löfström tillsammans med de övriga på listan Åländsk Samling berättar om sina planer för att nå den åtråvärda riksdagsplatsen. Sedan en debatt om sjöfart som leds av en av branschens största kännare, Olof Widén – till vardags vd för Rederierna i Finland.

Därefter blir det volleyboll. Just det. I Vikingahallen! Ses. 


Professor Göran Djupsund med bucklan han vann. Returturneringen sker i höst. 
Chris D’Cruz och Göran Djupsund diskuterar spelschemat i ledningscentralen. 
Det hör inte till det allra enklaste att ta bilder i Vikingahallens squashanläggning men här är det Göran Djupsund som spelar mot Sven Schauman.
Peter Lindström lade curlingstenarna åt sidan för en dag och spelade squash istället.  Han rörde sig så snabbt att bilden blev alldeles suddig!
Slutresultatet.

Kommentarer

Populära inlägg