Snabbt jobbat ÅCA!

I går kom beskedet att mjölkpriset höjs med fem cent per liter för att ge ÅCA möjlighet att i sin tur betala ett högre pris till hårt pressade mjölkbönder. Det är enkel ekonomi och borde möjligen ha ägt rum tidigare men ibland är det helt enkelt för sent att vakna tidigt. Den här gången är prishöjningen lustigt nog också ett resultat av ett förslag från marknaden vid förra veckans stora mjölkmöte.

Vakna är hur som helst delar av ÅCA som nu lanserar de för storfamiljerna efterlängtade en och en halvliterstetrorna. I vart fall mejeriarbetare Blomman och Pia, aka Blomqvist och Nyberg, som hälsade på under torsdagskvällen förra veckan. Besöket kom från blå himmel och jag satt och tog igen mig efter det stora prinsbesöket när det knackade på dörren. Den första tanke som slog mig var att ”Eddie” måste glömt nåt...

På trappan fanns dock ingen prins utan något mycket bättre, alltså Blomman och Pia som gjorde tvärtom de flesta andra säljare nuförtiden. De kastade sig rätt ut i verkligheten för att dels möta sina kunder och dels överräcka den nya tetran. Det är marknadsföring på riktigt. Affärer börjar (fortfarande) oftast med ett mänskligt möte.

Blomman och Nya-Pia ute i verkligheten. Heder åt den marknadsföringen och tack igen för de nya större mjölkförpackningarna!

Kommentarer

Populära inlägg