Lycka till i Italien, PAF

Veckan som slutar i dag har varit präglad av den nya tid som Åland och ålänningarna måste anpassa sig till och arbeta i. I går sammanfattade jag några intressanta dagar med såväl framtidstro som internationella framgångar. I fredags kom också beskedet att åländska PAF köpt det italienska spelbolaget Winga där tjugosju anställda drar in tio miljoner euro per år från sina kunder. Säljare är en grupp som heter Buongiorno vars senaste ekonomiska redovisning går tillbaka till år 2011. Då omsatte de 1.100 anställda cirka 228 miljoner euro men slutade ändå med förlust.

En företagsaffär innehåller aldrig facit. Det är helt enkelt omöjligt att på förhand säga om det blir plus eller minus för sådan är vardagen och verkligheten. Ändå är det som oftast bättre att göra någonting än ingenting och denna affär gör det möjligt för PAF att nå en marknad man hittills inte nått och det är det bästa av allt och dessutom synnerligen nödvändigt. I en värld vars gränser suddas ut är det viktigt att vara där kunderna och möjligheterna finns. PAF har ända sedan starten målmedvetet byggt ett varumärke baserat på ansvar och vänskap. Man tar hand om sina vänner och man delar både glädje och mindre glädje. Detta arbete har även uppmärksammats internationellt.

Jag tycker det är oerhört viktigt att alla som bor på Åland börjar betrakta sig själva som världsmedborgare och vår ö som en del av Europa. Det betyder att vi är utsatta för konkurrens från omvärlden men det betyder också att dörren till möjligheterna är större än någonsin. Detta har till exempel Crosskey visat gång på gång i likhet med alla de rederier som byggt det Åland vi i dag lever i. På Åland bor 29.000 människor. I Italien lever knappt sextiotvå miljoner. Detta visar igen, det är inte antalet huvuden det hänger på, det är innehållet som alltid vinner.

Bra alla på PAF, detta behöver Åland!
Så här ser i dag den åländska hemmamarknaden ut. Världen är på många vis gränslösare än någonsin och det ska vi dra nytta av.

Kommentarer

Populära inlägg