Man ska lära sig av felen

Äntligen! Helgerna är över och det är dags för nya tag. Vi har än så länge vinter men kan redan skönja ljuset i de allt längre dagarna. I dag återgår arbetslivet till det normala igen och utmaningarna står på kö. Precis som det ska vara. Förr än vi anar spricker knopparna, vi rätar på ryggen och vi möter våren.

I dag är det också exakt 58 år sedan den första elektroniska matematikmaskinen visades upp. I dag ryms det mer elektronik i en telefon än vad som krävdes för den första månfärden. Denna utveckling är såklart inget annat än häpnadsväckande och fortfarande svår att definiera och förhålla sig till. Vad sker egentligen med alla oss människor som lever våra liv i en direktsändning som kan följas av alla?

Har ärligt talat ingen aning, men tycker nog jag i dag får veta saker på Facebook, på Twitter och på f-n och hans faster som jag ibland inte är helt säker på att jag vill känna till. Alla blir att känna alla och en rädsla för att göra fel sprider sig. Det uppstår en nyängslighet som jag faktiskt undrar om är till gagn för någon? Det vore synd, för faktum är att det är när man gör fel som man lär sig göra rätt. Det borde man alltid minnas.

Jobba hårt, för nu bär det av igen!

Min första datamaskin var en Trifunic med en hårddisk på svindlande 10 megabyte. Mer skulle aldrig behövas... Datorn på bilden är blott en illustration och har inget med Trifunicen att göra.

Kommentarer

Populära inlägg