Vi behöver fler som Keegan

Jan ”Keegan” Mattsson fyller 50 år och ställde i dag till med fest på Hildas hus. Det var såklart fullsatt från början till slut. Det är som bekant inte många som inte känner Keegan. Det är troligen enklare att lista dem som inte vet vem han är. I Hildas hus trängdes direktörer, minigolfkompisar, fotbollsvänner, släkt, vanliga vänner och typ tusen andra. Bespisningen var världsklass med smörgåstårta, fotbollstårta och allt annat man kan tänka sig.

Stämningen såklart på topp.

Jan ”Keegan” Mattsson är en av stadens riktiga profiler. I exakt 50 år har han oförtröttligt, med aldrig sinande nyfikenhet, trampat gatorna, pratat med folk – och stött sitt IFK Mariehamn. Keegan skötte förr i världen resultattavlan på Idrottsparken. I dag är han en ständig gäst på Wiklöf Holding Arena. Både när det vankas hemmamatch och annars. Men han är inte bara en idrottslig entusiast utan också en välstämd sångare som förgyllt många fester genom åren.

Keegan definierar kamratandan som ska finnas i såväl idrottsföreningar som i samhällen. Den känsla av samhörighet som uppstår bara genom en nickning på stan, ett samtal i snön, ett uppmuntrande ord på vägen. Keegan är långt långt borta från den cynism som ibland plägar breda ut sig och i sin urskillningslöshet smärtar och skrämmer. Keegan är genuin och på riktigt och därför värd alla hyllningar han kan tänkas få. Femtioårsstrecket är på flera sätt halvtid i livet. Och som alla vet är det i andra halvlek de mest spännande situationerna väntar!

Hatten av för Keegan. Ja må han leva!

Klart det ska vara fotbollstårta när Keegan fyller år!
Stämningen var tät på Hildas hus.
Gunbritt ”GB” Eriksson var med och styrde upp festen.
Från IFK Oldboys förärades Keegan med en spelskjorta som Tage Silander till vänster och Henrik Boström, som fyllde år exakt i dag, överlämnade. Grattis till Henka också! När gäller fotbollskunskaper finns det naturligtvis inget som Silander/Boström kan lära Keegan. Andra vägen är det en annan sak...

Kommentarer

Populära inlägg