Ett klokt ord från i dag

Farväl tisdagen den tionde januari och välkommen onsdagen den elfte! Har varit en lång dag med möten i både lagting och stadsfullmäktige. Inte tröttande möten, tvärtom väldigt inspirerande. Finans- och näringsutskottets sammankomster är tempofyllda, kreativa och framåtinriktade. Lite munhuggande och mycket armbrytning i en bildlig mening. Bra debatt kort och gott.

Blev i dag också påmind ett av mina absoluta favorituttryck som möjligen lite orättvist har tillskrivits Martin Luther själv: ”Även om jag visste att världen skulle gå under i morgon skulle jag plantera ett äppelträd i dag.” Jag gillar den inställningen.

På kvällen citerade åldersordförande Roger Jansson sossepampen Göran Persson med det där vanliga den som är satt i skuld är inte fri. Roger träffade dock inte riktigt rätt – för som nästan alla i dag vet var det ju Polonius som använde uttrycket först. Något säger det allt när högerfalangen i Mariehamn tar hjälp av vänsterfalangen i Sverige för att definiera läget.

Men det är ju som alla vet nästan omöjligt att vara helt hundra med allt nuförtiden!

För övrigt anser jag inte alls att debatten i stadshuset var särskilt hård i kväll. Det ställdes frågor och det gavs svar och man röstade. It's democracy, stupid.

Och då sade Mark Twain till mig: Du grabben, ska det nånsin bli författare av dig, ska du så snabbt som möjligt byta kavaj!

Kommentarer

Populära inlägg