Höghöjdsblogg nummer två

Jaja, man är väl barnslig men att blogga från 12.000 meters höjd blir lätt en vana. Folk brukar lite slarvigt prata om att skaffa sig helikopterperspektiv på tillvaron för att därmed nå någon form av större insikt och förståelse över hur tingen är ordnade. Det finns dock ett problem med det. Från i vart fall denna höjd ser man dessvärre inte så mycket av det som pågår där nere. Vi ligger dock nånstans över södra Sverige där Gryningspyromanen tidigare härjade.

Har dessvärre missat tre dagars lagtingsarbete denna vecka. Det är inte okej men dessvärre var det ofrånkomligt denna gång. Hade redan innan valet i höstas lovat komma till denna solenna gala på Guernsey. Och sådant måste man hålla. Nästa vecka väntar nya utmaningar både i lagtinget och annars. Bland annat ska frågan om Sottunga behandlas. Kommunen har ramlat ner i likviditetskris och behöver hjälp från landskapsregeringen. Det förstår alla. Striden handlar nu om denna hjälp ska utgöras av ett bidrag eller av ett lån som kan omvandlas till bidrag. Tycker du det låter som en strid om påvens skägg har du rätt. Men lite debatt är också debatt!

Just nu handlar det om höghöjdsbloggning, den nya 10.000-metersklubben. Senare i kväll blir det middag tillsammans med lagtingets övriga medlemmar. Blir lite sen dit men har för avsikt att gå. I synnerhet som man hotar med att även Amerikanaren ska delta! Lär vara en karaktär utanför det vanliga.

I övrigt stundar helg för både onda och mindre onda. Själv tvingas jag jobba för att komma i kapp men till er övriga lösdrivare, mekaniker, rörmokare, trädgårdsarbetare, IT-tekniker, torskfiskare och alla andra återstår bara att önska en riktigt trevlig helg!

(Och hoppas att denna blogg nu inte gör så vi ramlar ner allihopa.)

Folket på Guernsey var inte sena med att sluta upp för att hylla sina hjältar. Tack vare målmedvetet och strategiskt arbete är idrotten på Guernsey en urstark kraft i samhället. Här trängdes högt och lågt med ett gemensamt intresse: sport och fostran.

En bild till på hur det såg ut i talarstolen.

Närmare cricketstjärnor än så här kommer jag aldrig.

Och här är jag nu!

Kommentarer

Populära inlägg