Båt och hus i brand

Vad är det som pågår? Det verkar ju brinna i varenda knut nu. Först i går kväll en av allt att döma övertänd grill som sånär raderade ut ett helt våningshus. Det kunde slutat ännu värre om det inte vore för ett synnerligen rådigt ingripande av både frivilliga och proffs.


Värre gick det med den motorbåt som måste ha brunnit rejält senaste natt. Enligt Alarmcentralen kom larmet strax före fyra på morgonen. Det var knappast så mycket att göra att döma av resterna, se bilden nertill.


Under dagen har jag fått reda på att båten då den av okänd anledning började brinna mitt i natten låg förtöjd vid Notuddens båtbrygga i Svibyviken. Det som räddade övriga båtar från elden var ingenting annat än snabbhet, mod och handlingskraft från Strandnäs frivilliga brandkår och Mariehamns stads räddningsverk. Hade de inte lyckats få bort den övertända plastbåten hade elden kunnat sprida sig helt okontrollerat. Och där fanns många fler båtar som kunde brunnit. Min till exempel. Hatten av för nattens hjältar.


Den här midsommarhelgen har alltså inte varit någon riktig höjdare med bråk, båtolyckor, fylleri, bränder och mer. Har egentligen bara en uppmaning just nu. Kamma er gott folk och ha en fin vecka. Det är bara måndag och allt hinner hända.

Det här är resterna av den åtta meter långa båt som eldhärjades senaste natt. Finns det något som Constructive Total Loss i småbåtssammanhang skulle jag gissa att kraven härmed är uppfyllda. Det vita är släckningsskum, inte snö fast man av vädret att döma skulle kunna tro det...
Så här ”munter” såg väderkartan ut för i dag, i går. Hoppas verkligen de får fel.

Kommentarer

Populära inlägg