Minnen ur arkivet

Man får väl säga vad man vill men det här med att kunna spara tusentals bilder i sin dator är rätt fascinerande. Förr i världen, barn, var det en komplicerad process bakom varje fotografi. Då kunde man bara ta bilder med hjälp av en riktig kamera, nä, telefonerna gick då bara att ringa med. Man lämnade sedan in en slags film till en särskild butik som framkallade den och fäste bilden på ett papper som sedan torkades och omsorgsfullt klistrades in i för ändamålet enkom avsedda pärar. Dessa fotopärmar förvarades i prydliga rader i bokhyllorna och togs ned vid högtidliga tillfällen för att man då tillsammans skulle minnas tiderna som varit. Ungefär.

I dag finns bilderna precis överallt med möjligen enda skillnaden att ingen längre tittar på dem. Därför dyker jag i dag ner i mitt eget lilla bildarkiv i väntan på att England-Italien ska börja i kväll. Och ni fattar väl att i dag är Fish’n’Chips och inget oljigt spaghetti som gäller. Capice?

Oljepannor var något som förr i världen höll hus och människor varma. Dessutom gjorde de araber och norrmän rika som skogstroll. Vi andra förblev fattiga.
Jaktbild från Finström. En fantastisk dag i skogen med goda vänner och jaktlycka.
Har man tråkigt kan man alltid åka upp till Dalälven, ägna tre dagar åt att kasta efter öring, och lyckas landa ett yngel. Inte helt rätt. 
Förr i världen var jag väldigt intresserad av mode. Ingenting fick lämnas åt slumpen.
Skulle man inte veta bättre skulle man tro att detta är en golfare på bild. Det är det inte, det är en man i sina bästa år som låtsas vara en golfare.
Ooops, vad har vi här då. Har gubben ledsnat på sitt pass och dragit iväg?
Nä, han gick bara iväg för att hämta bytet.
Undrar under vilken kvot detta hamnar?
Ja jisses, rosa slips. Det är nog både ett och annat som måste bearbetas innan detta är klart...
Rosaklädd abborrstekare. Det ÄR faktiskt oroväckande mycket rosaskimrande i detta fotoalbum.
Äntligen en blå, småtråkig skjorta. Detta var sommaren 2010 då jag opererade en dålig axel. Sedan dess är den som ny!
Med Carl Jan Granqvist i Grythyttan. Skälet var den prisbelönta Rotboken som Ålands kockar tog fram och jag redigerade.

Kommentarer

Populära inlägg