Idrottsledare på Ålandsbesök

Stilla står det aldrig på Åland. I går kokade staden när Pridetåget drog fram och hagelskyttarna i Bredmo gjorde upp om medaljerna. Det var mer än så på gång.

En grupp som inte gjorde så mycket väsen om sig var de nordiska idrottsledarseniorerna som förlagt sin stora kongress på Åland. De var ett hundratal människor från Norden och Baltikum som gjort mer än nästan alla andra för att utveckla ländernas idrott. Det är ofattbart stort och oerhört viktigt. Deltagarna är Nordens svar på Olle Fonsell som dag efter dag och oförtröttligt kämpar för sitt IFK och Torolf Gustafsson som i det tysta gav möjligheter till unga idrottare att utvecklas.

Tack vare dessa människor har anläggningar byggts och superstjärnor utvecklats. Några av dem har bokstavligen stått vid bassängkanten och drivit på sina adepter, andra har i olika förvaltningar och styrelser medverkat till bättre träningsmöjligheter, nya anläggningar och stora satsningar. Idrottsledare är nyckeln mot framtiden. Från i fredags har de åkt runt på land, pratat och lyssnat och i dag åker de hem, förhoppningsvis ännu mer upplysta än när de anlände. Åland är ju ett paradis för mötesarrangörer!

Inför denna grupp ledare hade jag i går förmånen att presentera NatWest Island Games (öspelen) vilket började som en vision år 1985 och har utvecklats till en succé i dag. Bilderna från presentationen finns nertill. På plats var också World Master Games som är större än jag någonsin fattat och bidrar till en friskare värld.

I dag är det söndag och matchdag så vi ses väl på Wiklöf Holding Arena!


Alla deltagare på plats i Arkens kaptenssal.
 Min presentation i bilderKommentarer