En bra dag med nya intryck

I dag är det den stora Näringslivsdagen i Mariehamn och entreprenörer, tjänstemän, ekonomer, säljare, löneräknare och allt vad det finns gör gemensam sak för att lyssna till klokskaper och prata bort en stund med varandra. Det kallas för mingel och är en underskattad konstform. Det är i de små bisatserna, blickarna och mötena som framtiden ofta uppstår.

I dag är det också en dag att minnas en av vår tids största hjältar, Raoul Wallenberg. Det är tredje året i följd som denna dag uppmärksammas och det med all rätt. Wallenberg hyllade alla människors lika värde och bekämpade främlingsfientlighet och rasism i en tid då nazismen härjade i Europa. 

Själv skrev jag så här i samma tema på Nya Ålands ledarsida och tidigare har jag också hyllat Raoul Wallenberg i samband med en utställning i Mariehamn.

Vilka är då likheterna mellan affärsmänniskorna och Raoul Wallenberg? De vägrar göra skillnad på folk och de vet att världen är gränslös och att morgondagens möjligheter kan stå att finna där vi själva inte bor.
När människor möts uppstår gnistor som leder till idéer och (förhoppningsvis) framgång.

Kommentarer

Populära inlägg