Tack för segern, IFK!

Vissa söndagar är lättare att hantera än andra. Som till exempel i dag. Det är med ett leende jag tänker på krossen på Wiklöf Holding Arena i går eftermiddag. Finlands bästa fotbollslag HJK kom till Mariehamn för att spela semifinal i Finska cupen och sedan återvända som segrare och finalister. De glömde att på Åland är det IFK som regerar. När sista visselsignalen ljöd var det nämligen IFK som stod som segrare med förkrossande 5-1.

Det känns nästan overkligt att ha bevittnat en match där precis allt gick IFK:s väg. Alla tusentals träningstimmar, alla strategier och taktiker gick hem. Vändningarna fungerade. Passningarna var perfekta. Modet fanns där och en vinnarvilja som gjorde HJK-stjärnorna till rundningsmärken och detta kände jag på mig redan före matchen.

Nu återstår många och viktiga ligamatcher och sedan den 26 september spelas cupfinalen i Valkeakoski mot FC Inter. Det blir en fest som aldrig tidigare skådats och bara för säkerhets skull påminner jag hur det gick mot just FC Inter en magisk sommardag i Åbo år 2012 då vi kom, vi sjöng och vi segrade. Valkeakoski ska bli grönvitt när Hela Ålands lag kommer på besök.
Vilken alltigenom helt fantastisk fotbollsmatch det bjöds på i går när IFK Mariehamn besegrade mästarlaget HJK med hela 5-1!
Här är ett förnämligt sammandrag över matchens höjdpunkter från HJK TV!

Kommentarer

Populära inlägg