Företag med spelöga

Det råder Pridestämning på Åland. De färggranna flaggorna finns varstans även om de veterligen inte (ännu) nått det ryska konsulatet...

Det är precis som det ska vara. Folk måste få älska vem de vill och det har jag till all lycka alltid tyckt. Man kan inte välja hudfärg, föräldrar eller födelseplats men man kan välja om man vill vara en skitstövel eller inte. Ty en sådan blir man då man hånar sådant folk inte kan påverka.

Jag gör ändå en liten spaning på stan genom att notera att (veterligen) bara tre företag på eget initiativ hissat Prideflagan och därmed visar att man har bollkänsla och känsla för vad som är rätt att göra just nu. Hatten av till Rederi Ab Eckerö, Posten och Ålandsbanken som har fattat vikten av bildspråket vid sidan av nödvändigheten att kunna räkna. Ska det gå en bra här i livet måste både färdigheterna kunna samarbeta. Och ska vi ta oss framåt är det hyperviktigt med mångfald på precis alla plan.

Det är också en intressant tankeövning att resonera kring vilka företag som är redo att hissa Prideflaggan och vilka som inte är det – perfekt för middagskonversationer just denna vecka.


Härligt Posten! Man ska visa att man är med när det gäller synen på människor och framtiden.
Ålandsbanken har också valt att hissa Prideflaggan denna vecka...
...liksom huvudkontoret för Rederi Ab Eckerö. Det är liten men viktig detalj för företag som ska hänga med i färden mot framtiden.
Nya Åland valde en lite annorlunda väg att visa sitt stöd.


Kommentarer

Populära inlägg