Kanelbulle, yes please!

Som man väntat men i dag är den här, kanelbullens dag! Den fjärde oktober sedan anno 1999, inte av en händelse samma dag som man tidigare firade den internationella barndagen. Barn och kanelbullar hör ihop. Liksom vuxna och kanelbullar. Och alla andra och kanelbullar. Överraska dig själv och baka dina egna bullar i dag. Det är enkelt och tar två och en halv timme och här hittar du ett kalasgott recept.

Kanelbullens ursprungsland är Sverige vilket är en helt naturlig följd av ett innovationsrikt land. Jag säger bara AGA-fyren, kullagret, pacemakern, Tetra Pak, tändstickan, skiftnyckeln och några tusen grejer till. Kanelbullen kom till på allvar efter andra världskriget då välståndet steg och folket i sina stugor inte längre var nöjda med torra bakverk utan socker. När det ska lyxas till i de svenska hemmen har alltsedan dess kanelbullen plockats fram.

Så. För att hylla Sverige och svenskarna och göra vår egen vardag lite sötare är det i dag läge att plocka fram skålarna, värma upp ugnen och putsa bakplåtarna. Gör din plikt för välståndet, kungariket och tillväxten, ät en kanelbulle!

När det gäller matlagning är denna blogg heller ingen novis. Jag har till exempel berättat om hur man gör en Biff Rydberg och steker plättar. När jag en dag länner mig generös vankas det mockarutor men dem får ni vänta lite på. Ha en fin helg!


En fredag utan kanelbulle kan man möjligen överleva, fast det inte är enkelt. Kanelbullens dag, som infaller i dag, går självklart inte an utan denna Drottning av bullar.

Kommentarer

Populära inlägg