En dag i skolan

Förra veckan hade Strandnäs skola öppet hus för föräldrar. Jag gick dit och spelade pingis samt deltog i en lektion matematik och en musik. Matten klarade jag halvskapligt medan musiken är något av en annan planet, för mig. Har alltid velat kunna spela ett instrument men har alltid varit för lat för att lära mig. Jag vet att det aldrig är för sent att vakna tidigt, men i just det här fallet...

På plats i skolan slås jag dock av den professionalism som präglar inte bara lärarna utan varenda liten kugge i hela skolmaskineriet. Vi ska vara mycket glada åt den grund våra barn får i våra skolor och måste göra precis allt för att de inbesparingar vi står inför ska drabba skolan så lite som någonsin är möjligt. Framtiden är för viktig för att lämnas till svagt utbildade människor.

Jag gladdes särskilt åt att lyssna till Maj-Gun som i fyrtio år tillrett maten för Mariehamnsungarna. Hon gör mat på riktigt och borde vara en ledstjärna för många av oss.

I morgon är det måndag och oktober är här på allvar. Var snälla mot varandra och gör till en grej att göra någon annan glad, helst varenda dag!
Heini Styrström är klassföreståndare och ämneslärare och har järnkoll på sina elever och vad de lär sig.

Kommentarer

Populära inlägg