Johnny Cash was king

I serien viktiga datum som du inte hade en aning om att du saknade (i minnet) har vi i dag kommit till dagen då det gått fyrtioett år sedan Johnny Cash uppträdde live på Österåkersanstalten i Sverige. Det låter kanske trivialt i dag men var en megahändelse då och resulterade i en skiva släpptes året efter av CBS. Bland mycket annat pratade Cash is King till och med svenska och sade på inspelningen:

Tack mina vänner, jag hoppas att ni tycker om våran musik. Jag hoppas ni tycker om mig. Detta är en sång om min far och detta är (ar) en sång om Jesus. En fånge drömde att han såg Jesus.

Vet inte hur det riktigt var ställt mellan Johnny Cash och Vår Herre men den förstnämnde gjorde i alla fall musik som varar till slutet. Själv kör jag alltid några Johnny Cash låtar när jag tränar. De gör mig på gott humör och har den egenskapen att inte bara musiken är svängig. Texterna är värda att lyssna till!
På den här bilden ses Johnny Cash sjunga Folsom Prison Blues i ett fängelse år 1968.
Och så några av de bästa (enligt mig) låtarna!
Folsom Prison Blues

I’ve Been Everywhere

Don’t Take Your Guns To Town

A Boy Named Sue

Kommentarer

Populära inlägg