Lyceister med många frågor

Ett av dagens spännande möten ägde rum redan åtta i morse då tre lyceister från 1B, Isabella Hongell, Isabelle Törnroos och Simon Lindén, kom till lagtingshuset för att göra en intervju med undertecknad. Temat för trions arbete är skärgårdens utveckling om vilket jag skrivit rätt mycket.

Frågorna de hade med sig var varken enkla eller förutsägbara. De var väl förberedda och laddade med funderingar som alla på sätt eller annat mynnade ut i hur man ska göra för att den åländska skärgården även i fortsättningen ska vara en plats som folk vill leva sina liv i.

Intresset för regionen som sådan visar det jag alltid trott. Skärgårdsborna lever inte sina liv isolerade från resten av Åland. Skärgården är en självklar del av den helhet som vi kallar Åland och något som engagerar alla. Om detta har jag skrivit i repriser:


Ålands lyceum har tidigare visat framfötterna i liknande projekt vilket är både hälsosamt och framåtinriktat. Skolor är som allra bäst när man visar ett aktivt intresse för det ständigt pågående samhällsbygget.

Vad passar bättre än en pose tillsammans med bysten av Julius Sundblom i lagtingshuset? Från vänster Simon Lindén, Isabella Hongell och Isabelle Törneroos, tre lyceister som just nu gör ett arbete i samhällan kring skärgården och dess framtid, ett ämne som upptar många ålänningar i dessa dagar.

Kommentarer

Populära inlägg