I en annan verklighet

Kanske inte riktigt en dag i verkstaden men en dag i en annan slags verklighet blir det åtminstone!
I dag är ledamöterna i Ålands lagting inte där de brukar vara. Eller vad vet jag var de andra brukar vara på fredagarna förresten... Hur som helst har Ålands Näringsliv, en slags branschorganisation på Åland, bjudit in alla som sitter i lagtinget till en studiedag som börjar halv nio och slutar halv fem. I programmet ingår studiebesök till en lång rad företag och ett på förhand sett intressant program:

Högteknologisk tillverkning på Åland Hur kan det vara möjligt och under vilka premisser lever man som företag? Vi träffar vd Johan Eriksson som berättar om Inficons resa och framtid som högteknologiskt tillverkningsföretag på Åland.
Svensk kedjetillhörighet - en vardag för åländska företag Att åländska företag blir med i svenska kedjor blir allt vanligare. Ulrica Simons & Robert Simons berättar om hur dom ser på att va en del av XL-bygg och vilka möjligheter det har gett dem och vilka utmaningarna är att som åländskt bolag va med i en svensk kedja. Ålands livsnerv – logistik och transporter Under en lunch hos Transmar berättar vd Tony Saarinen om vilka utmaningar den åländska logistikbranschen står inför. Ett år som ny livsmedelshandlare på Åland I snart ett och ett halvt år har Varuboden och Gourmetboden funnits på Åland. Vi träffar butikschef Jonas Blomqvist från Varuboden och Johan Mattsson ägare av Gourmetboden som tillsammans berättar om hur det är att vara verksam på Åland och hur de första 1,5 åren har fungerat.
Privat komplementerande vård Dagen avslutas på Medimar Scandinavia där vi träffar vd Kia Brandberg som närmare berättar om samverkan mellan privat och offentlig vård på Åland.
Mina förväntningar är höga. Ska berätta hur det gick i morgon.

Ha en trevlig helg!


Kommentarer

Populära inlägg