Några minnen från Paf Open

Vilken vecka! Vilka minnen! Vilket gäng! Swatch World Tour och dess världsstjärnor i beachvolley kom, sågs och drog vidare mot Thailand. Paf Open som arrangemanget hette i Mariehamn var en främmande fågel och likt sådana både vacker och flyktig.

Jag har under flera år varit linjedomare på planerna. I år var jag Competition Director vilket var något fullständigt annorlunda och inte alls någon promenad i parken. Faktiskt tvärtom. Men i allt det utmanande fanns också en läxa och en lärdom som är värdefull att kunna. Världsklass stannar inte på banorna. Världsklass måste genomsyra precis hela organisationen och gjorde i de flesta fall det också. Tack vare alla självuppoffrande, gladlynta och arbetsvilliga frivilliga är det överhuvudtaget möjligt att ordna evenemang som Paf Open. Här trängs folk som hellre säger ja än nej. Det ger mig gott hopp inför framtiden.

Det var långt ifrån bara ålänningar som ställde upp för att ro arrangemanget i hamn. På plats var också massor av svenskar, balter, finländare och nationaliteter du knappt känner till för att hjälpa denna vår lilla ö i Östersjön att sätta sitt eget lilla märke på den världskarta som annars har svårt att markera ut platser som Åland. Språken flödade på stadens gator.

Detta gör mig glad och rörd och upprymd, allt på samma gång. Nu återgår vi till vardagen med dess utmaningar men vi gör det med vetskapen att när vi alla drar åt samma håll, då är precis vad som helst möjligt. Ha en skön arbetsvecka, här kommer lite minnesbilder från dagarna som kom och gick!
Projektledaren Mari Rosenqvist säger oftast ja men ibland också nej, som när det handlar om extra utgifter. Mari är ledaren som tänker på det lilla och på det stora. Precis som en inspirerande, kreativ och noggrann chef ska vara.
Det är omöjligt att nämna alla som varit med och varit viktiga för att ett projekt som Paf Open kunnat genomföras. Men det här gänget bara måste nämnas. Det är grabbar från Smedjebacken, Litauen och Åland som varit banchefer och sett till att allt funkat på riktigt. Med ett gott humör, beslutasamhet och arbetsglädje som räckt ända in i kaklet. Ni är kanon, grabbar! Från vänster Daniel, Mathias, Jacob, Roger, Mika, Johan, Toomas och Mikael.
Amira och Corinne skötte Players Lounge med stor humor, varma leenden och ett generöst bemötande. Det gillade beachstjärnan Juliana så till den milda grad att hon knappt ville släppa tjejerna.
I Situation Room var det högt till tak och brett mellan väggarna vilket inte minst den unika samlingen åländska ordspråk understryker.
Åländska butiksarbetare och andra gjorde gemensam sak och förenade nytta med nöje. Föreläsningar i Alandica och beachvolley på terrassen.
Det var vi som gjorde att det hände, visade bollar ut eller in, tog hand om spelare, krattade sand och hjälpte folk tillrätta. Detta är skillnaden mellan framgång eller fiasko. Ett glatt gäng!

Linjedomaren Bosse har i många år kommit över till Åland för att hjälpa till med Paf Open. Det har även Referee Manager Malin, till höger i bakgrunden, gjort. Hon är ett under av ordning och reda och gott humör!
Strid på kniven är det varje gång som lagen möts. Då krävs det skickliga domare. Som till exempel Mirela som rest ända från Bukarest i Rumänien för att hjälpa till i Mariehamn.
Tävlingsledningen bestod av från vänster undertecknad, FIVB-pressansvariga Patricia, domarhövdingen Geir, överhövdingen David, den lokala hövdingen Simon samt teknikgurun Lennart.
Spelarna lyssnar intensivt under det tekniska mötet då spelreglerna och turneringsplanerna gicks igenom.
Detta illustrerar ganska väl den arbetssituation som de allra flesta av de frivilliga hade under veckan.
Gunnel och Maggan var med och gjorde Paf Open möjlig och passade under en kort paus i jobbet på med en glasspaus.
I Paf-tältet var det både grönt och skönt och gemytligt. Play Among Friends är inte bara tomma ord. Det är också verklighet och med stor tydlighet affärsdrivande.

Kommentarer

Populära inlägg