Bra jobbat på Paf!

Inget gläder mig lika mycket som när ålänningar tar för sig här i världen. Exemplen är många, tag bara detta och detta. Men jag menar inte bara prestationer inom sport och kultur och olika yrkeskarriärer.

Minst lika viktigt men inte alltid lika uppmärksammat är de exportframgångar som åländska företag lyckats genomföra. De är lika betydelsefulla för vårt örike som inflyttningen som stoppar inaveln. Tack vare pengar utifrån kan den åländska ekonomin fortsätta växa och frodas. Det finns många historiska exempel men särskilt ett pinfärskt. I dag berättar Paf att man gjort ett samarbetsavtal med La Liga, världens i dag främsta fotbollsliga. Det är modigt, kreativt och framåtinriktat. Morgondagens affärer hittar man bland kompisarna från i dag. Relationer blir reda pengar. Men det är inte bara Paf som bolag som berörs.

Det är en viktig signal till alla som växer upp på Åland. ”Ja, vi har växt upp på en liten ö i Östersjön. Tack vare det har vi modet att utmana vem som helst, vad som helst och var som helst”, lyder signalen.

I en krympande värld är det alltid den som har de snabbaste fötterna som vinner. Och flest med vänner.

Det hjälps inte men hur man än gör måste någon alltid gå först. När det gäller att modigt utmana en stor värld är det just nu Paf som tagit ledningen. 

Kommentarer

Populära inlägg