Rapport från spelarbussen

Någonstans mellan Helsingfors och Åbo. Spelarbussen rullar fram i mörkret efter bragdmatchen mot HJK som slutade 1-1. Stämningen är skön, laddningen är över. Dagens grönvita hjältar spelar kort, ringer hem, lyssnar på musik, snackar situationer eller bara allmänt chillar. Lagkapten Jani Lyyski sträcker ut sin kropp längs med större delen av passagerargången, stretchar. Gemytet är sådant som bara lagmaskiner och riktigt kamratskap skapar och jag inser just här och just nu att årets IFK antagligen är ostoppbart. Vilket annat lag i Finland skulle kunna förstöra denna sammanhållning när inte ens giganten HJK lyckades på sin egen hemmaplan. Hur kan någon nå igenom detta lag där vi är viktigare än jag och stjärnorna är alla, inte någon?

Vi reser mot Åbo och färjan hemåt efter en magisk kväll på Sonera Stadium. HJK tog ledningen men hade egentligen inte mycket att komma med. Det var IFK som utmanade, skapade, fintade, vågade och hade fler chanser än vad som är nyttigt för supportrar i min ålder. IFK visade mod och beslutsamhet och när Aleksei Kangaskolkka iskallt rullade in kvitteringsmålet kändes det självklart och förlösande.

Nu återstår två matcher av årets liga. På måndag väntar FC Lahti på bortaplan och sedan kommer Ilves till Mariehamn nästa söndag. Det är nu det avgörs och jag är inte det minsta orolig. Alla lag som reser lika skönt och lika självklart som grönvitt förtjänar att vinna. Tillsammans.

Jag tog tillfället i akt och hälsade på i riksdagen och blivande BSPC kollegan och riksdagsledamoten Veera Ruoho. Hon har bland mycket annat representerat Finland i OS i Sydney i taekwando!
 
Ålandspuben i Helsingfors heter O'Learys och är en bra start på en fin dag. 
 
Samlingen inför marschen mot Sonera Stadium sker vid riksmarskalken Mannerheim där han sitter på sin häst. 

Riksdagshuset genomgår som bäst en totalrenovering.

Veikkausliigas vd Timo Marjamaa tog emot i styrelserummet och berättade om planerna inför framtiden. 
 
Kvitteringen kom rättvist och väntat och väldigt befriande. 
 
 Tack för matchen!
 
Det här är trofén som allt handlar om. Ligaguldet. 


Kommentarer

  1. Jörgen !!
    Väl fångat ! Vi är imponerade av VI-andan i IFK !!
    ... som även leder till vi-anda på Åland !
    Heja grönvitt !

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg