Omdömeslöst av ministern

Ålands finansminister Mats Perämaa fortsätter att vingla på med bälgaspelet runt benen. Jag trodde faktiskt nån slags botten var nådd redan förra veckan men inte. I går skrev Perämaa på det debattforum han begriper bäst, Facebook:
”Debatten om Paf:s varumärke rasar vidare. Som finansminister och som ägaransvarig har jag tagit ställning. Paf:s varumärke kan skadas om Paf leds av personer som aktivt tar ställning mot flyktingar. Paf ska stå för ansvarsfullt spelande, tolerans och öppenhet.”
Texten handlar om Jarl Danielsson som efter en karriär i det åländska näringslivet (där jag faktiskt inte tror att Perämaa någonsin arbetat med någon större framgång) och åtta år i Paf inte får förnyat förtroende. Sådant kan och ska hända men den pikanta den här gången är att Danielsson först fick grönt ljus för att fortsätta och sedan, till följd av att Vårdö kommunfullmäktige (där Danielsson inte sitter) valt att inte ta emot flyktingar, rött. Detta är Guilt by Association och absolut inte klädsamt som argument för ett misstroende. Det hade varit bättre om Perämaa hade varit tyst och bara meddelat att man vill byta ordförande.

Finansministern Perämaa nöjer sig sedan inte med att bara meddela Danielsson att det kommit nya bud, han bestämmer sig dessutom för att beröva honom på heder och ära och utpeka honom som... ja, välj själv. På Facebook väljer Perämaa att illustrera sina invektiv med en bild från en massaker i Aleppo. Detta leder osökt till frågan: finns det alls något omdöme kvar hos finansministern?

För att illustrera sitt misstroende mot den tidigare Pafbasen Jarl Danielsson väljer Mats Perämaa en bild från massakern i Aleppo. God smak? Nja...

Kommentarer

Populära inlägg