OK, "grattis" då, Nordkorea

I dag har det gått sjuttioett år sedan Nordkorea blev självständigt från Japan. I stort sett allt har gått snett sedan dess men de ledare man haft har i vart fall varit rätt färgstarka! Läs själva om hur fantastiska de varit. :-)

Fast det som tycks hända där nu är mycket eländigt, enligt Aftonbladet och Expressen och Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter, som för övrigt står för den bästa rapporteringen. Kärnvapen är bedrövliga i händerna på en dårfink och leder bara till krig och elände. Nordkorea är undantaget som bekräftar regeln när den övriga världen går åt rätt håll.

Inte så bra fast på en annan nivå är det som tycks hända i Ålands gymnasium just nu. Politiker lever rövare med en utomordentligt viktig myndighet och tvingar bort en habil chef. Fast vad är att vänta från en regering som hellre kopierar andra än gör själv?

Om det finns en insändare i dagens åländska tidningar. Där har också Stellan Egeland skrivit om tonen i ledarskapet och kommit till i stort sett samma utslag som jag själv delade för några dagar sedan. Båda insändare finns nertill på dagens blogg. 

Som tur är finns också ljusglimtar denna dag. IFK spelar borta mot KuPS och har förhoppningsvis kommit över tisdagens debacle mot DUV. Dessutom är det premiär på Djävulens jungfru, häxfilmen som faktiskt alla borde se. Den är djup, spännande, tankeväckande och utbildande; samtidigt. Hade förmånen att se den förra veckan och hyllade den så här.

Ha en fin fredag och hälsningar från Manchester.

 
Ålandstidningen i dag.
Så här gissar jag att det ser ut i Nordkorea i dag.

Kommentarer

Populära inlägg