Haveri för toppklubben

Hemkommen från en av årets allra viktigaste matcher och på nytt bedrövad. IFK Mariehamn är finländska cupmästare, vi leder (nästan) ligan och världsherravälde väntar bakom nästa hörn. Men DUV har vi aldrig lyckats vinna och det gick inte heller vägen i år. Trots 12-12 efter full tid hade våra grönvita stjärnor inte ens skuggan av skuggan av en chans när Keegan och hans team lade i fyrhjulsdriften under de avgörande straffarna.

Med list, mod, kreativitet och överlägsen taktik visade DUV skillnaden mellan elit och Elit. När dammet lagt sig och den sista signalen lämnat domarens visselpipa var ställningen 24-18 till regerande mästarna DUV. Lite bättre än i fjol men inte bra. Det är hårdsmält men nödvändigt; mot laget och karaktärerna har proffsen ingen chans. Visset men inget som får hindra jakten på ligaguldet som fortsätter på måndag då PS Kemi kommer besök till Mariehamn. Då är Jani Lyyski redo igen. 

 
Den här bilden tog IFK Mariehamns ordförande Robert Söderdahl. Han har ett styvt jobb framför sig att gjuta nytt mod i sina spelare efter kvällens utskåpning.
 
Cirka tusen personer kom till Wiklöf Holding Arena för att kolla in sina idoler. Några kom för att kolla in IFK också.

Kommentarer

Populära inlägg