Vad var viktigare än kulhålet?

Häromdagen berättade Nya Åland att en man i Mariehamn kommit hem till sin lägenhet och där upptäckt att ett fönster beskjutits. Han ringde polisen som kom till platsen och åkte därifrån utan att egenligen göra något. Detta väcker många frågor men den viktigaste av dem alla är vad som var viktigare denna söndag? Skrev därför en insändare och ber om svar:

Vad var viktigare än kulhålet?

Jag läser Nya Ålands toppnyhet i tisdags. En lägenhet har beskjutits och av bilderna att döma med ett mer potent vapen än de luftgevär som ibland kan användas för hyss eller liknande upptåg. Alltså. En lägenhet i Mariehamn har beskjutits med ett skarpladdat vapen. Vännen Anders Mattsson vid polisen bekräftar att anmälan existerar men att man är få patruller vilket innebär prioriteringar och därmed hamnade denna incident tydligen längst ner i lådan. Det är intressant av det skälet att skottlossning normalt betraktas som ett ganska allvarligt brott.

Om det dessutom stämmer att poliserna som kom till platsen inte gjorde en rejäl teknisk undersökning och som lök på laxen lämnade kulresterna på platsen har vi ett problem som är betydande. Jag är kanske konservativ men jag tycker det är direkt olämpligt att drabbas av kulhål i sitt hem och jag hoppas verkligen att den dag det händer mig mötas av mer professionella poliser. Mot bakgrund av den nonchalans som detta andas skulle jag vilja att polismästare Maria Hoikkala bringar klarhet. Min fråga lyder: Vad var viktigare i söndags än att sätta full kraft på att reda ut varför en lägenhet i Mariehamn beskjutits med ett skarpt vapen?

Jörgen Pettersson (C)
Lagtingsledamot

 
Här är storyn om kulhålet i fönstret som polisen inte hann med. Undrar därför vad det egentligen var som upplevdes viktigare än just detta. 

Kommentarer

Populära inlägg