Anderssons med sångsinne

Vilken kväll! Vilken artist! Vilken omgivning! När sångaren och låtskrivaren Frida Andersson uppträdde i båken på Kobba klintar häromkvällen stod tiden för ett ögonblick stilla. Hon showade, pratade, sjöng och underhöll med en självsäkerhet jag bara trodde fanns hos världsstjärnor. Hon skojade och var blixtsnabb i repliken, säker i tonen och skojig i rösten.
Frida Andersson är från Ekenäs men bor sedan sju år tillbaka, om jag minns rätt, i Stockholm. Hon har såklart åländska kopplingar i form av tidigare radiojournalisten och gitarristen UffeAndersson som för övrigt kan konsten att låta som en trombon i högre grad än trombonen själv. Det fick vi höra under extranumren då Frida tog farbror Uffe upp på scenen.
Frida har uppträtt tillsammans med Bo Kaspers Orkester, hon skriver själv och hanterar gitarren med självklarhet och och respekt – samtidigt. Jag skulle inte bli förvånad om Frida inom kort blir en ny shining star på den nordiska artisthimlen. Hon har de kvaliteter som krävs för att nå ända fram. Lycka till.
Det är i stort sett omöjligt att ta en vettig bild på kvällen i båken på Kobba Klintar. Det är vackert så det värker men också motljus som förstör bilen. 


Kommentarer

Populära inlägg