Fadern, sonen och Manchester

Glädjen i barn övergår såklart vanligt förstånd och simpel logik. De är oförutsägbara, bändiga, kompromisslösa, kreativa, diskussionsvilliga, förädlande, lyssnande och fantastiska och på alla plan en utvecklad variant av en själv.

Så ska det vara, hittills har ingen ny generation varit mindre oförvägen än den gamla och det sker absolut inte heller under den tid vi kallar vår.

Min pojk’ Zacke är därmed listigare, roligare och bättre informerad än Ol’ Man. Det var tydligt under den gångna helgen då jag fick följa med på världens hittills dyraste fotbollsmatch i Manchester. På plan stod United och City i ett av de derbyn som följs av fler människor än några andra. Den ”dyraste” matchen bottnar i värdet på de spelare som ingick i startelvorna. Man nämnde åtta miljarder kronor vilket såklart är för mycket att greppa. För mig. Zacke hade däremot full koll på spelare, taktik, beefar och storyn om verkligheten. Kan inte riktigt släppa det faktum att upplysningen hos dagens unga ligger många våningar ovanför min egen.

Fast lönerna och summorna till trots. När matchen väl började och vi blev ett med 75.000 andra på plats spelade pengarna inte längre någon roll. Då var det pojkar (och män) som stred om en boll och ville göra mål; påhejade av oss alla på plats och några hundra miljoner framför skärmar världen över. City vann denna gång med 2-1 och det var kanske inte optimalt (fast själv håller jag lite mer på Liverpool och kunde hantera förlusten) för sonen. Detta kunde tack och lov hanteras med shopping... Theater of Dreams, som är namnet på Old Trafford, lever inte bara på drömmar utan kräver cash också.
N
Biljetterna till detta derby, av många betraktat som det största, köptes från Ticket2 som jag varmt kan rekommendera. Allt förlöpte väl och leveransen och omhändertagandet var seriöst och trovärdigt. Det bästa av allt? Utan vidare sonens kommentar ”tio av tio” som betyg för resan! Fotboll är show. Spänning. Gemenskap. Och oerhört mycket mer. Som till exempel ett bra tillfälle att verkligen umgås.


PS Fast det där med världens största derby ska man salta. Det går självklart inte upp mot matcherna mellan JIK-volley och IFK Mariehamn! :-)
Zacke är ingen vän av selfies men den här tvingades han ställa upp på. Kvinnan i bakgrunden ser inte heller så imponerad ut.
Zacke framför den kännspaka statyn The United Trinity (George Best, Denis Law och Sir Bobby Charlton).
Tröjorna som hänger på var sin sida om sonen bär namnen på killar som sparkar boll i Manchester United. Platsen är deras omklädningsrum. 
Panoramabild från matchen. Det blir vad det blir.
Det är ofattbart mycket folk när man ser typ 75.000 på en och samma gång. Mer än två gånger Ålands befolkning var på match vilket skänker perspektiv. 

Kommentarer

Populära inlägg