Lycka till Katarina!

I dag slutade Tysklands honorärkonsul på Åland, Gun Erikson-Hjerling. Hon ersätts av Katarina Mörn som till vardags är vd för Axtours i Mariehamn. Katarina bor på Föglö men ska sköta konsulsysslorna från kontoret i Mariehamn. Det är stora skor hon har att fylla, Erikson-Hjerling har i över tjugo år skött förbundsrepublikens sysslor på Åland på ett sätt som fick lovorden att strömma till från tyska ambassadören i Helsingfors, Dorothee Janetzke-Wenzel som jag för övrigt träffade första gången i samband med finska Centerns stora sommarmöte i Seinäjoki.

På plats i GE-villan där ceremonierna hölls var många av de åländska honorärkonsulerna och ryske konsuln på Åland, Mikhail G. Zubov. Han är också bekant med den ryske talmannen Valentina Matvijenko som jag träffade förra veckan i Strasbourg. När det gäller att stärka Åland och självstyrelsen internationellt är de personliga kontakterna av största vikt och Åland har i det avseendet lyckats väl över tid. Är man liten måste man se till att ha många kompisar.

Tyskland hör till Europas allra mest inflytelserika länder och det är utomordentligt viktigt att hålla kontakterna dit vitala. Lycka till Katarina, det är ett viktigt uppdrag som väntar!
Förlåt, bilden blev ganska suddig men visar hur det såg ut när tyska ambassadören i Finland, Dorothee Janetzke-Wenzel sade adjö till Gun Erikson-Hjerling och välkommen till Katarina Mörn i GE-villan i Mariehamn.


Kommentarer

Populära inlägg