Det coolaste hästracet

Har aldrig varit någon större spelare men tycker det är oemotståndligt att låta bli när det vankas Grand National i England. Det måste vara alla galopptävlingars moder. Fyrtio hästar gör upp genom att springa 7,2 kilometer och samtidigt avverka trettio höga hinder. Racet har anordnats sedan år 1839 och gör att Storbritannien och delar av världen stannar.

I går följde jag loppet på en pub i Gibraltar och dramatiken gjorde ingen besviken. Hästar föll, gubbar trillade av och ett tag såg det ut som en obemannad hingst skulle ta hem hela rasket. Folk skriker och har sig och skrattar och gråter. Det är nerv, tävling och stor dramatik.

Nä, jag vann ingenting på mina hästar i år heller, de fyra som jag satsade på kom knappt i mål. Det gjorde däremot Rule the World till trettiotre gånger pengarna vilket är väldigt mycket. Nästa år vet jag också hur det ska gå till!

Ha en fin söndag.
Satsade mina slantar på fyra hästar av vilka ingen skrev historia. Tough luck.
Under en del av loppet var det en ryttarlös häst som ledde. Till allas jubel.
Man FÅR ta selfies när det handlar om Grand National. I bakgrunden Andrew från Shetland.

Kommentarer

Populära inlägg